top of page

Vyöhyketerapia on lempeä hoitomuoto, joka sopii kaikenikäisille. Se tukee immuunipuolustusta, rauhoittaa hermostoa ja rentouttaa.  Vyöhyketerapialla voidaan saada apua esimerkiksi lapsen unihaasteisiin, korvatulehduskierteeseen, vatsan toimintaan, stressiin, levottomuuteen ja yökasteluun. 

Koko kehon vyöhyketerapiassa lasta hoidetaan lempeästi painellen ja hieroen ympäri kehoa. Yleisimmät hoitopaikat ovat jalkapohjat sekä korvat, joiden lisäksi tilanteesta riippuen hoidetaan myös pää, rintakehä, kädet, vatsa, selkä, reidet ja sääret. Lapsi on hoidon aikana joko hoitopöydällä, vanhemman sylissä tai lattialla. Hoito tehdään aina lapsen ehdoilla, eikä etukäteen tarvitse jännittää, jaksaako lapsi olla paikallaan hoidon ajan. Vastaanotolta löytyy kirjoja, joita vanhempi voi lukea lapselle hoidon aikana tai tarvittaessa hoito voidaan tehdä lattialla lapsen leikkiessä samalla. 

Lapsen vyöhyketerapiakäyntiin varataan aikaa 60 minuuttia. Käynnin aluksi keskustellaan yhdessä. Vyöhyketerapiahoito tapahtuu joko hoitopöydällä, lattialla tai vanhemman sylissä istuen / pötkötellen. Lapsen vyöhyketerapiajakson pituus on yleensä 3-5 hoitokertaa.

Lapsen vyöhyketerapia

bottom of page